30 Mart 2016 Çarşamba

instagram Hizli Büyüyor

Instagram, sosyal medyada ücretsiz fotoğraf paylaşma uygulamasıdır.Instagram, üyelerinin eklemek istedikleri bir fotoğraf üzerine dijital filtre kullanma ve bu fotoğrafı Instagram’ın da içinde bulunduğu, sosyal medya servisleri ile paylaşma imkanı tanımıştır.
Instagram’ın toplam üye sayısı şu an 300 milyona ulaşmış durumda. Uygulamayı her gün kullananların sayısı ise 75 milyon. Instagramı kullananların %51’i erkeklerden, %49’u kadınlardan oluşuyor. Kullanıcıların % 90’ı, 35 yaşının altındadır.
Instagram’a dünyadan ve Türkiye’den de her gün on/yüz binlerce fotoğraf yükleniyor. Bugüne kadar Instagram aracılığıyla 30 milyardan fazla fotoğraf ve video paylaşıldı. Günlük paylaşım rakamı ise 70 milyon. Bu nedenle Instagram, dünyadaki en popüler fotoğraf paylaşım uygulaması haline gelmiştir. Ayrıca Instagram’da çeşitli filtreler uygulayarak fotoğrafları güzelleştirme imkanı var. Ancak üyelerin çok büyük bölümü filtre kullanmayı tercih etmiyor. Yani fotoğraflarını orijinal haliyle yüklüyorlar.
Instagram’ı Perakandecilerin yüzde 50’sinden çoğu, Instagram hesabına sahiptir. Marka katılım oranı ise ortalama yüzde 4,21’dir. Instagram’da en çok takipçisi olan marka Nike. Onu takip edenler, Adidas, Starbucks, Topshop ve Gucci.
Bazen yediğimiz bir yemeği, bazen de çektiğimiz özçekimleri yüklediğimiz bu uygulama 2010 Ekim ayında 2 Amerikalı tarafından kuruldu ve kullanıma sunuldu. Facebook, Instagram’ı Nisan 2012’de tam 1 milyar dolara satın aldı. Ünlü finans kuruluşu Citigroup’un geçen aylarda yaptığı açıklamaya göre, Instragram’ın şirket değeri tam 35 milyar dolar olmuştur. Yediğimiz yemeğe ve çekindiğimiz özçekimelere dikkat edelim

instagram Hizli Büyüyor yazısı ilk önce instagram Takipçi Hilesi üzerinde ortaya çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder